Ögonlaser

ögon laser / ögonlaser

Operera synen / operera ögonen
 

 

 

 

Plastikkirurgi

Ögonlaser

 

Operera dina ögon med laser

Ögonlaser har många fördelar och är idag en vanlig metod för att korrigera synen. Några av de fördelar som finns är: risken för infektion är minimal, synen förbättras under det första året utöver det korrigerade synfelet, med ögonlaser kan du korrigera synen på båda ögonen vid ett och samma tillfälle. Några av nackdelarna med ögonlaser är: ögonen kan bli torra, du kan får sämre mörkerseende och du kan bli känslig för start ljus efter en ögonlaseroperation.

Ögonlaser - hur går det till?

Ögonlaser är en behandling som innebär att man polerar hornhinnan så att ljuset fokuseras på samma punkt på hornhinnan. Ögonlaser görs med lokalbedövning och det är helt smärtfritt. Behandlingen går fort att utföra och det tar normalt endast runt 15 minuter. Vid tillfället då ögonen ska opereras med laser så bedövas de med speciella ögondroppar som tar bort all potentiell smärta.

Ögonlocken hålls sedan isär med hjälp av en liten ring som sätts mot ögat. Du får sedan titta på ett fixeringsljus som du ska hålla blicken fokuserad på. Innan en ögonlaserbehandling så har läkaren registrerat dina ögonvärden i maskinen så att lasern med automatik kan köra korrigeringen som krävs för att just din syn ska bli perfekt. Lasern är ljudlös och smärtfri, men du kan uppleva ett lättare tryck mot ögat. Lasern utför operationen i två steg. I den första skapar den en tunn flik på hornhinnan för att kunna behandla undertill.

I det andra steget vid ögonlaserbehandlingen utförs själva korrigeringen av synfelet. Fliken som skapades i steg ett viks åt sidan. Behandlingen utförs sedan under 10 till 45 sekunder beroende på vilken typ av korrigering av synen som ska göras. Även denna del av ögonlaserbehandlingen är helt smärtfri.

Efter en behandling med ögonlaser

Efter synen korrigerats med ögonlaser så får du antibiotikadroppar i ögat. Läkningen går ofta fort och de flesta som genomför en behandling med ögonlaser når körkortssyn redan dagen efter en utförd behandling. Efter behandlingen med ögonlaser får du med dig ögondroppar hem som du ska droppa i det eller de opererade ögonen. Du bör även få en ny tid för ett återbesök då man kontrollerar att allt gått bra även efter ögonlaserbehandlingen.

Efter en ögonlaserbehandling kan man uppleva vissa obehag, vilka kan lindras med mörka solglasögon. Du kan under de första dygnen efter en behandling med ögonlaser även uppleva att ögat är extra ljuskänsligt och att visst skavande förekommer. Undvik att använda ögonsmink de första två veckorna efter behandlingen med ögonlaser och undvik bassängbad i åtminstone en månad. Du bör även undvika att köra bil det första dygnet. ögonlaser / ögon laser

Kostnad för en behandling med ögonlaser

Priset varierar, men du kan hitta priser från runt 10 000 kronor per öga och uppåt. Många ställe har även studentrabatt om du tillhör den kategorin.

Tipsa andra om faktasidan om ögonlaser:

Till toppen av sidan

Ögon - laser - operera ögonen - operera synen - ögonlaser
www.opereradig.se - kontakt information