Ansiktslyft

Ansiktslyft - Plastikoperation 

Plastikkirurgi

Ansiktslyft

Hur gör man ett ansiktslyft?

Ansiktslyftning (rhytidectomy)

Att man åldras beror på ett flertal faktorer och individuella egenskaper, såsom alkoholkonsumtion, uv-strålning och rökning. Med åldern minskar även elastisiteten och stabiliteten i bindvävnader, vilket gör huden slapp och rynkig. Det är viktigt att förstå att ett ansiktslyft inte gör att huden återfår sin elastisitet utan den tar bara bort resultatet av en ökad bindvävsslapphet. Ett ansiktlyft innebär ofta en åtstramning av de underliggande vävnaderna eller att man tar bort överskottshud.

Snittet vid ett ansiktslyft läggs ofta vid tinningen strax under kanten på hårfästet. Huden lossas från de djupare vävnaderna som kan dras åt med hjälp av stygn och överbliven hud skärs bort. Detta medför att man slipper skära i vävnaderna. Anledningen till att man lägger snittet från tinningen, ner framför örat och runt öronsnibben, är att det här finns många små naturliga runkor där småärren döljs. Finns det risk för större ärr så ser man till att lägga dessa bakom örat. Normalt sett behöver man varken raka eller klippa håret vid en operation.

Alla kan egentligen genomföra ett ansiktslyft, men vanligtvis är personen i fyrtio till femtio år när lyftet genomförs. Det finns generellt inget hinder dock att genomföra ingreppet på personer som är betydligt äldre än så. Det som underlättar för en ansiktoperation är när personens nacke och hals har börjat bli slappt eller rynkigt men med hud som fortfarande är elastisk. Huden bör vara tunn och ansiktet bör ha en väldefinierad samt bra benstruktur. För information om en tillfällig behandling av rynkor bör du läsa avsnittet om Botox.

Inför operationen bör du undvika ämnen som tunnar ut blodet. Detta gäller exempelvis, värktabletter, sprit och rökning. Rådfråga gärna din läkare innan operationen för att vara på den säkra sidan.

Vanligtvis använd narkos för alla operationer vilket innebär att patienten inte känner någon som helst smärta under ingreppet. Önskar man annan bedövning än narkos så kan man normalt genomföra behandlingen med lokalbedövning och lugnande medicin. Operationen tar normalt sett flera timmar, vilket gör att det kan vara skönt att vara helt nedsövd.

Efter ansiktoperationen

Det är väldigt ovanligt med komplikation efter ett ansiktslyft, men några som bör omnämnas är skader på ansiktsnerver och blödningar. Det sistnämnda går att åtgärda med fler besök i operationssalen, medans ansiktnerver är svåra att åtgärda. Blödningar efter ett ansiktlyft kan medföra blåmärke och i vissa fall så försämras sårläkningen. Ibland uppstår ett visst känselbortfall i huden men detta försvinner vanligtvis efter ett par veckor. Smärta efter operation är mycket ovanligt men du rådes att hålla huvudet i högläge för att undvika en stor svullnad. Efter en dryg vecka efter ansiktslyftet brukar man komma på ett återbesök då man bland annat tar bort stygn och eventuella klammers. Under de första veckorna efter operationen avråds du även från allt ansträngande arbete så att din kropp kan återhämta sig maximalt.

Ärren efter en operation blir vanligen väldigt små. Av någon anledning så blir ärr i ansiktsregionen i normalet små, även om man på övriga kroppen har en tendens till att få kraftiga ärr. Ärren bleknar med tiden men det kan ta upp till ett år innan denna process är färdig. Undvik solning under första halvåret för att säkerställa att ärren inte blir missfärgade. Vissa upplever även ett mindre hårbortfall i området intill ingreppet, vilken är övergående. Däremot kan man inte komma ifrån att hårgränsen flyttas uppåt mot riktningen dit åtstramningen gjort. Ansiktlyftets hållbarhet kan aldrig förutsägas då detta är mycket individuellt.

Kostnad för ett ansiktslyft

Kostnaden för en operation varierar, men ligger normalt mellan 40 000 - 75 000 kr beroende på omfattningen av ingreppet.

Alternativ till ansiktsoperation

Att operera sig är en snabb utväg och resultatet blir bra. Är man i begynnelsen av åldrings- processen kan man dock hjälpa kroppen att förebygga åldrandet med diverse produkter. Problemet är att det sällan finns dokumenterade resultat som bevisar att de verkligen fungerar. Anledningen till att man blir rynkig är att cellernas förmåga att andas försämras. Anti-Age kallas de krämer som kan hjälpa dig när rynkorna börjar komma. Något annat som blivit väldigt populärt på senare år är att köpa hudprodukter för att lägga lermask i hemmet. Produkterna kan du köpa på Yves Rochers. Här kan du även läsa mer om den här typen av produkter.

Tipsa andra om sidan:

Till toppen av sidan

botox - ansiktsoperation - ansikte - ansiktslyft - plastikoperaion - kirurgi
www.opereradig.se - kontakt information

 

 

 

 


 


 

Systersidor: Presenter & Upplevelser - Tjäna pengar