Intimkirurgi

Plastikoperation intim kvinna


Intimoperation kvinna | mödomshinnan | operera underlivet 

 

 

 

Plastikkirurgi

Intimkirurgi för kvinnor

Operera mödomshinnan

Mödomshinnan / intimoperation

Det betals mycket pengar för att garantera blod på lakanen på bröllopsnatten. I vissa kulturer hotar skam och straff om inte detta uppfylls. Ingen kan dock garantera att det ska blöda. Mödomshinnan är de flikar av en slemhinnekant som sitter en bit in i slidan. Hos en tjej som är oskuld är hinnan rak och prydlig medan den hos en som haft sex är lite mer taggig i kanten och öppen. Detta säger i alla fall de rykten som florerar på olika håll. I verkligheten är det ingen som kan undersöka någon och se om någon är oskuld då man mycket väl kan ha en taggig kant sedan födseln utan att ha haft sex. De flesta som opereras är unga och är på väg att bli bortgifta. Operationen är snabb och genomförs på mindre än en halvtimme. En operation garanterar inte en blödning och man ska vara medveten om att i runda slängar så blöder 75% inte vid första samlaget.

Vad är då egentligen mödomshinnan. Detta är slemhinneveck runt slidans kant en bit in i öppningen. Formen och tjockleken på mödomshinnan varierar kraftigt från kvinna till kvinna och en del föds med slemhinnevecken och har dem också kvar när de dör.

Bästa sättet att garantera en blödning är inte att operera sig, utan att istället reglera detta med p-piller.

Korrektion av könorgan / operera underlivet

Att förändra utseendet på sitt könsorgan kan ha fler olika anledningar. Vanligast är att att man gör det av estetiska skäl eller på grund av fysiska problem. Det ingrepp som görs oftast är en slidförsnävning eller en blygdläppsförminskning. Den förstnämda genomförs oftast efter en förlossning som gjort att muskulaturen runt slidan har töjts ut.

Operationen genomförs oftast med lokalbedövning och ibland i ytlig narkos. Det finns dock läkare som hävdar att man inte ska genomför denna typen av ingrepp under lokalbedövning, utan alltid under narkos. Anledningen ska vara att lokalbedövningsmedel får blygdläpparna att svälla och det finns då en risk att för mycket av dessa tages bort vid operationen. Sövs patienten helt och hållet under ingreppet så sväller blygdläpparna inte har man uppnår en större kontroll över ingreppet. Normalt är läkningen snabb och något förband behövs inte.

Obehag kan även efter en lyckad operation uppstå och kvarstå under första veckan efter operationen. Man bör inte ha sex igen förrän efter ungefär 1-2 månader. Rådfråga alltid din kirurg innan ett ingrepp vad som gäller just i ditt fall.

Kostnad för operation av mödomshinnan eller blygdläpparna

Kostnaden för en intim operation varierar beroende på typen av ingrepp. Nedan hittar du några prisexempel:

Mödomshinneoperaton kostar cirka 10 000 kronor.
En förminskning av blygdläpparna kostar cirka 10 000 kronor.

Tipsa andra om sidan:

Till toppen av sidan

underlivet - intim - intimoperation - mödomshinnan - blygdläppsförminskning - kirurgi
www.opereradig.se - kontakt information