Botox

Botox Plastikoperation Botox




Botox













 

 

 

 

Plastikkirurgi

Botox

 

Botox (Botulinumtoxin)

Botox blockerar utsöndrandet av de kemiska ämne som utsöndras från nerven och signalerar att det är dags för muskeln att dra ihop sig. Resultatet håller i sig mellan tre till sex månader och man återgår efteråt till sitt tidigare utseende. Behandlingen är snabb och lätt att utföra. Botox används ofta för att ta bort rynkor mellan ögonbrynen som uppkommer av ansiktets muskelrörelse samt det naturliga åldrandet. Kvinnor har ofta tunnare hud än män vilket gör att dessa rynkor blir tydligare hos kvinnor. Botox används även till rynkor och veck i pannan samt till rynkor runt ögonen. Botox ger dig en ungdomligare och slätare hud men kan inte ersätta ett ansiktslyft. Man ska vara medveten om att Botox endast behandlar rynkor som påverkas av muskulaturen vilket betyder att rynkor som är ett resultat av exempelvis för mycket solning kan därmed inte kan behandlas av Botox.

En fördel med Botox är att endast de behandlade musklerna påverkas. Detta innebär att din nomala mimik i övrigt blir oförändrad. Du kan förnya behandlingen två till tre gånger per år och effekten efter varje förnyad behandling sitter i längre och längre. Behandling genmförs med en mycket tunn spruta som injicerar en liten mängd av det verksamma ämnet. Obehaget är litet och känns inte mer än ett myggbett. Bedövning är därför inte nödvändigt och du kan i stort sett återgå till arbetet direkt efter behandlingen.

Botox är egentligen en försvagad form av ämnet Botulinumtoxin (BLT), vilket är ett ämne som är klassat som ett biologiskt vapen. BLT produceras av bakterien Clostridium botulinum och räknas som ett av de mest naturligt giftiga ämne som överhuvudtaget exieterar. Den försvagade formen, Botox, används inte bara till utslätning av rynker utan även till behandling av ymnig svettning, hjärnskaderelaterade spasmer och mot skelning.

Bieffekter av botoxBotox

Botox är ett välbeprövat och godkänt läkemedel som används i många år för att behandla diverse sjukdomar. Biverkningar och komplikationer är därför mycket ovanliga. Vissa kan dock få smärta samt svullnad och det händer att blåmärken uppstår. Vanligaste är dock att patienten upplever illamående, huvdvärk och har tillfälliga besvär med att hålla upp ögonlocken. Positivt är att då effekten av Botox är tillfällig är även de eventuella biverkningarna mycket tillfälliga.

Kostnad för en botoxbehandling

Kostnad för en botoxbehandling ligger på ungefär 3 000 - 3 500 kr per område. Vid behandling av flera område vid samma tillfälle blir kostnaden för de ytterligare områdena lägre.

Alternativ till Botox

Att använda botox är en snabb väg och resultatet blir normalt sett bra. Är man i begynnelsen av åldrings- processen kan man dock hjälpa kroppen att förebygga åldrandet med diverse produkter. Problemet är att det sällan finns dokumenterade resultat som bevisar att de verkligen fungerar. Anledningen till att man blir rynkig är att cellernas förmåga att andas försämras. Anti-Age kallas de krämer som kan hjälpa dig när rynkorna börjar komma. Något annat som blivit väldigt populärt på senare år är att köpa hudprodukter för att lägga lermask i hemmet. Produkterna kan du köpa på Yves Rochers. Här kan du även läsa mer om den här typen av produkter.

Tipsa andra om sidan:

Till toppen av sidan

botox - ansiktsoperation - ansikte - ansiktslyft - plastikoperaion - kirurgi
www.opereradig.se - kontakt information