Bröstförminskning

Bröstförminskning / mindre bröst

Bröstförminskning
 

 

 

 

Plastikkirurgi

Bröstförminskning / bröstreduktion

Hur går det till att förminska brösten?

Operera dina bröst mindre

Vanligast bland kvinnor är att man önskar att man hade större bröst. Att ha för stora bröst kan resultera både i sviktande självkänsla och i rena fysiska problem som exempelvis ryggont. I samband med en bröstoperation kan man även justera vårtgårdarnas storlek eller placering så att dessa hamnar på rätt höjd. Syftet med en operation är att skapa bröst som står i bättre proportion till övriga kroppen.

Hur går bröstförminskningen till

Vid en bröstförminskning så tar man bort bröstvävnad ifrån den nedre delen av brösten. Men avlägsnar även överfödigt fett och hud. Snittet läggs normalt i en ankarformation runt bröstvårtan och ner över brösten mitt för att sedan fortsätta i bröstets naturliga veck under bröstet. När man tagit bort överflödig vävnad så formar man vårtgårdarna till önskat utseende och förankrar dessa. Kirurgen återplacerar sedan den uppvikta huden med start uppifrån och formar bröstets nya konturer. I den här delen av processen så formar ofta även kirurgen bröstkörteln som blivit uttänjd till en följd av de stora brösten. Det gör att man får ett stadigare och stabilare bröst. Såren sys sedan igen och man lägger sedan på ett förband för att skydda såren.

Efter bröstförminskningen

Ett visst obehag under de två första veckorna efter operationen ska du räkna med. Smärta känner du dock bara av de första dagarna efter bröstförminskningen. Normalt får du smärtlindrande av din läkare som tar bort den värsta smärtan. Bandaget tar man bort efter ett par dagar och man rekommenderas att använda en sport bh under de första två månaderna. Stygnen tar man bort efter cirka 10 dagar. Du ska undvika tunga luft under den första månaden efter bröstförminskningen. Slutresultatet ser man först efter cirka sex månader så dra inga förhastade slutsatser.

Man ska vara medveten om att där finns en risk att känsel i vårtgårdarna och på bröstvårtan kan försvinna för gott efter operationen. Även amningsförmågan kan komma att bli nedsatt. Om du funderar på att skaffa barn så fråga din kirurg om vad en operation kan innebära för just dig.

Kostnad för en bröstförminskning

Kostnaden för en bröstoperation varierar men ligger vanligtvis mellan 30 000 kronor - 45 000 kronor. Hos vissa kirurger tillkommer en kostnad om man gör en justering av bröstgårdens storlek.

Tipsa andra om sidan:

Till toppen av sidan

bröst - bröstreduktion - bröstförminskning - mindre bröst - plastikoperaion - kirurgi
www.opereradig.se - kontakt information