Ögonoperation

Operera ögonen / ögonoperation


 

 

 

 

Plastikkirurgi

Ögonoperation / operera ögonen

 

Att operera synen / operera ögonen

Ögonoperation kan idag genomföras av nästan alla och man kan korrigera de flesta synfel. För att genomgå en operation ska man vara minst 20 år och din syn bör har varit stabil i minst två års tid. Det finns väldigt många olika tekniker för att operar ögonen och de förändras hela tiden.

Hur går det till att operera ögonen / operar synen

Du börjar alltid med ett inledande samtal för att se hur du kan hjälpas på bästa sätt. Läkaren gör ett antal mätningar och kontrollerar din syn. Vid första besöket bör du även ta med dina papper från optikern så att läkaren känner till din historik. Under cirka en veckas tid innan första besöket rekommenderar en del kliniker att du inte använder dina kontaktlinser.

Anledningen till ett synfel är att de inkommande ljusstrålarna bryts fel när de passerar hornhinnan. Dessa bör träffa ögats bakre vägg, näthinnan, men vid ett synfel bryts dessa innan eller efter väggen. Detta gör att synen blir otydlig på lång eller kort sikt. En ögonbehandling ändrar krökningen på hornhinnan så att ljusstrålarna ändrar vinkeln och möts på näthinnan. Detta gör så att synen blir skarp. Själva operationen går riktigt snabbt. Normalt tar en laseroperation mellan 5-90 sekunder beroende på synfel. Förr opererade man endast ett öga i taget och lät det gå ett halvår mellan opererationerna. Idag opererar man oftast båda ögonen under samma session.

Efter ögonoperationen

Det förekommer sällan någon som helst biverkning efter en ögonoperation utan den anses som en relativt säker operation. Eventuellt kan du uppleva lite röda ögon efter en operation. Detta är i så fall helt ofarligt och försvinner en tid efter operationen. Anledningen till det är små blödningar i slemhinnan runt ögat.

Använd glasögon den första tiden då man ofta upplever att man blir lite ljusskygg de första veckorna efter en ögonoperation. Man kan i början även uppleva att man är lite torr i ögonen och man kan uppleva synen som lite dimmig. Detta är helt naturligt och försvinner av sig själv efter en tid. Man ska vara medveten om att man inte alltid blir 100% bra, även om det blir det i 9 av 10 fall. Skulle synen inte bli perfekt kan man göra om operationen efter några månader. På de flesta kliniker är detta gratis men kontrollera detta med läkaren innan du utför operationen. Synoperation / operera ögonen

Kostnad för att operera ögonen

Priset varierar från 25 000 och uppåt. Många ställe har även studentrabatt om du tillhör den kategorin.

Operera ögonen utomlands

Det finns många företag som erbjuder synoperationer utomlands. Negativt är att man inte ska utsätta ögonen för starkt solljus direkt efter operationen vilket gör det svårt att njuta maximalt av en resa söder ut. Rekommenderas i så fall är att man njuter först och operera innan man åker hem. Perfekt Syn Hälsoresor erbjuder laseroperation av ögonen i Turkiet. I deras paket ingår flygresa, hotellövernattningar, laseroperation, alla transfers och en guidad tur i Istanbul för bara 15.995 kr.

Låter det intressant kan du kolla in deras sida här --> Världens bästa ögonlaser

Mer om ögonlaser.

Tipsa andra om sidan:

Till toppen av sidan

Ögon - ögonoperation - synfel - synkorrigering - synoperation - närsynt - långsynt
www.opereradig.se - kontakt information