Operera näsan

Operera näsan

 

 

 

 

Plastikkirurgi

Operera näsan / näsoperation

Hur går det till att operera näsan?

Operera näsan (Rhinoplastik)

Näsan är den del av ansiktet som många förknippar med mitten av ansiktet även om det faktiskt är ögonen som sitter i mitten av ansiktet. Inom plastikkirurgi är det även en vanlig del att operera. Vanligtvis så antingen förminskar eller förstorar man näsan, men allt är möjligt att göra. Man kan även genomföra en näskorrigering för att avhjälpa andningsproblem genom att öka näsgångarna.

Konsultera gärna din plastikkirurg angående hur du vill att resultatet av din näsoperation ska bli. Ta gärna med en bild på hur du vill att din framtida näsa ska se ut så är det lättare att komma fram till ett bra resultat utifrån ditt ansiktes proportioner. Ibland har patienter inbillat sig att det är näsan som är stor när det i självverket är hakan som är liten. Det är därför inte omöjligt att kirurgen rekommenderar att du istället gör en operation av hakan eller en kompletterande operation av denna.

Vanligtvis används lokalbedövning för alla näsoperationer. Detta är används dock i den grad att patienten inte känner någon som helst smärta under ingreppet. Snittet läggs antingen på väggen som skiljer näsgångarna åt eller på insidan av näsborren. För att "bygga om" näsan så används ofta egna ben eller brosk men i vissa fall använder man sig av konstgjort material. Problem kan dock uppstå vid användning av konstgjort material då det händer att kroppen stöter bort det främande materielat. Efter operationen så fixeras näsan med hjälp av en skena. Denna tages bort efter ungefär en vecka då man även tar bort stygnen.

Efter att du opererat näsan

Det första dygnet efter din näsopeation kommer du att känna dig väldigt svullen i ansiktet och du kommer att få en del blåmärken runt ögonen. Du kan även uppleva huvudvärk och smärta i näsan. Svullnaden runt näsan lägger sig efter 1-2 veckor men kan finnas kvar i flera månader. Se gärna till att du har någon som kan hjälpa dig i början då du kanske upplever det som att alla tittar lite konstigt på dig när du lämnar ditt hem. Normalt sett kan man återgå till arbete eller skola redan två dagar efter näsoperationen, men har du ett påfrestande arbete bör du i alla fall vänta en vecka. Man ska vara medveten om att det kan ta lång tid innan man ser det definitiva resultatet av näsoperationen och tider upp till ett år näms i vissa källor.

Det är inte heller omöjligt att viss blödning från näsan uppstår under den första tiden och du kan till viss del även känna dig lite täppt. Var försiktig med att snyta dig den första veckan under tiden då såren läker. Efter en näsoperation kan det även bli små röda prickar på näsan som kanske inte kommer att försvinna. Detta är brustna bodkärl som visar sig på detta sätt.

Kostnad för att operera näsan

Kostnaden för ett plastikoperation av näsan ligger någonstans mellan 30 000 - 45 000 kr.

Tipsa andra om sidan:

Till toppen av sidan

Näsoperation - Näsan - Näsplastik - Näsförminskning - Näsförstoring - Plastikoperaion - Näsa
www.opereradig.se - kontakt information

 

Operera näsan - näsoperation